Elementen Methode

Een healing methode met unieke elements:

Energie van Liefde

David werkt als healer voornamelijk met de Energie van Liefde ongeacht welke technieken hij gebruikt. Hij maakt gebruikt van communicatie (verbaal and non-verbaal), energie werk, en Helende Handen in zijn werk. De bron van de Energie van Liefde waarmee David werkt, wordt vaak 'Spirit', 'God' of 'Universele Energie' genoemd.

Delen van Ervaring

David is als healer uniek omdat hij in staat is om samen met zijn client door de ervaringen te gaan. Pijn dat te overwelmend is om alleen te voelen, kan zo samen gevoeld worden en losgelaten worden, bijvoorbeeld. Deze 'ervaring delen' techniek representeerd David's kijk dat de twee kanten van ieder probleem zijn: het probleem zelf en de isolatie dat een individu voelt door dit probleem.

David heeft herhaaldelijk gezien hoe met zijn psychospirituele bijstand de lang durende problemen zich snel oplossen. Ziektes verdwijnen. Verslavingen worden minder. En wanhoop verandert in vreugde.

Natuurlijke Mechanisme's voor Healing

In David's werk zijn de natuurlijke zelfgenezende eigenschappen van het lichaam zeer belangrijk. Gezondheid is de natuurlijke staat van een organisme. Emotionele or psychische problemen komen door een tekort bij een persoon aan inspiratie, belichaming, ontvankelijkheid of assertiviteit.

Aarde, Lucht, Vuur, Water

Als grondlegger van de Elementen Methode, waarin David lesgeeft in de Verenigde Staten en Europa, helpt hij iedere client op een unieke manier door hun capiciteiten te herstellen om elk van de vier elementen, Lucht(Inspiratie), Aarde(Belichaming), Water(Ontvankelijkheid) en Vuur(Assertiviteit), in evenwicht te brengen in alle aspecten in hun leven.

Ware Ik, Oorspronkelijke Zelf

David begrijpt dat clienten zeer verschillen in hun functioneren in verschillende situaties en helpt clienten te hun moeilijkheden te en geeft healing in elk van die situaties. Die healing bestaat uit accepteren, begrip voor het probleem (of het nu assertieve of receptieve interactie van David nodig heeft), en dan het delen in ervaring (zoals pijn en angst) dat onder het probleem schuilt. De Ware Ik of Oorspronkelijke Zelf kan zo herstellen.